ambulans

Ambulansproduktion i Sandviken

Ambulansproduktion lägger ut komponenttillverkning till Pepab

Ambulansproduktion i Sandviken, som importerar amerikanska bilar och förädlar samt utrustar dem för den svenska ambulansverksamhetens behov, har ett nära samarbete med Pepab sedan 1995.

”Vi är väldigt nöjda med Pepabs hantverksskicklighet och deras förstklassiga tillverkningsutrustning”


Conny Johansson, konstruktions- och ekonomiansvarig på Ambulansproduktion i Sandviken.

Ambulansproduktion levererar varje år ett tjugotal driftklara ambulanser till svensk sjukvård. Eftersom ambulanserna innehåller så många specialfunktioner och olika typer av utrustning så tar en ambulans i genomsnitt tre månader att tillverka.
– Vår affärsidé är att köpa in bilar från USA som förädlas och anpassas utifrån svenska landstings behov. Vi bygger om bilarnas chassin och monterar på en ny hytt. Därefter utrustar vi bilarna såväl exteriört som interiört med alla de funktioner som behövs. Vi har valt att fokusera på konstruktion och att ta hand om våra kunder, medan externa leverantörer tillverkar våra komponenter, säger Conny Johansson, konstruktions- och ekonomiansvarig på Ambulansproduktion i Sandviken. Pepab skär och bockar samt ombesörjer ytbehandling för flera av nyckelkomponenterna till Ambulansproduktions bilar. Efter en mångårig relation trivs Conny Johansson med samarbetet.
– Pepab är mycket professionella och erfarna när det gäller att tillverka komponenter i plåt, exempelvis chassi och inredningsdetaljer till förarhytt och patienthytt. De är dessutom ett bra bollplank när det kommer till konstruktionsfrågor. Även om vi ritar och konstruerar allt själva så uppskattar vi verkligen det stöd vi får från Pepab. Vi är väldigt nöjda med Pepabs hantverksskicklighet och deras förstklassiga tillverkningsutrustning, säger han.