eco_log

Eco Log

Pepab bidrar till skogsmaskintillverkaren Eco Logs internationella framgångar

Eco Log, som tillverkar och utvecklar skogsmaskiner, med huvudfokus på skördare och skotare, tillverkar alla sina produkter i Söderhamn men exporterar till många länder runtom i världen, exempelvis Australien, Dubai, Sydamerika och Tyskland.

”Pepabs erfarna konstruktörer stöttar
vår egen konstruktionsavdelning på ett
jättebra sätt”

Eco Log har valt att lägga ut all tillverkning på externa leverantörer och hanterar enbart monteringen av de färdiga skogsmaskinerna på sin egen anläggning. Företaget samarbetar sedan många år tillbaks med Pepab, som tillverkar huvar och andra komponenter i bockad plåt till Eco Logs skogsmaskiner. Eco Log har ett hundratal medarbetare i Söderhamn och har ambitionen att öka tillväxttakten framöver, både i Sverige och internationellt.
– En fördel med att Pepab tillverkar flera komponenter till våra skördare och skotare är den geografiska närheten till dem. Eftersom vi båda finns i Söderhamn så innebär det korta leveranssträckor och en smidig logistik. De små avstånden gör det också enkelt och okomplicerat att ha en nära dialog med Pepab, som är en av våra viktigaste leverantörer, säger Kerstin Waagens, inköpsassistent på Ecolog. Det senaste året har Eco Log fördjupat samarbetet med Pepab genom att även ta hjälp av dem i konstruktionsarbetet samt med produktionsteknisk rådgivning. När Eco Log ska konstruera en ny maskin eller vidareutveckla en befintlig modell inleder de med att göra en egen ritning som de presenterar för Pepabs konstruktörer.
– Pepabs erfarna konstruktörer stöttar vår egen konstruktionsavdelning på ett jättebra sätt. Eftersom hög kvalitet är en viktig del av vårt varumärke och våra produkter så ställer vi förstås höga kvalitetskrav även på våra leverantörer. De kvalitetskraven klarar Pepab av med bravur, säger Kerstin Waagens.


Kerstin Waagens, inköpsassistent på Eco Log.