edstrom

System Edström

Nära samarbete och en ständig dialog möjliggör korta leveranstider

System Edström bilinredningar grundades 1958 och fokuserar på bilinredning i form av hyllsystem till servicebilar av olika slag. System Edströms affärsidé är att erbjuda modulbaserade hyllsystem som kan skräddarsys utifrån varje kunds behov. Pepab har med åren blivit en av System Edströms främsta leverantörer, de tillverkar bland annat hyllsystemen och lådor i olika storlekar.

– Vi fick kontakt med Pepab när en annan leverantör rekommenderade oss att kontakta dem. Vi besökte dem i Söderhamn och fick en bra känsla direkt. Sedan dess har vi ett nära samarbete. Pepab är en av våra främsta leverantörer vad gäller hyllsystem och hyllkomponenter i olika storlekar, säger Björn Hällstén, inköps- och logistikchef på System Edström bilinredningar, som sedan 1996 har huvudkontor i Upplands Väsby norr om Stockholm och logistikcenter i Kilafors i Hälsingland. Härifrån distribueras System Edströms bilinredningar till stora delar av världen.

Leveransprecision är A och O
För System Edström är leveransprecision, alltså att leverantörerna levererar precis det som efterfrågas i exakt rätt tid, en avgörande faktor, inte minst för att System Edström i sin tur ska kunna hålla sina löften gentemot sina kunder.
– Utleveranstiden till våra kunder ligger i snitt på mellan tre och fem dagar, oavsett om det rör en liten eller en stor beställning. För att vi ska kunna garantera det krävs ett nära samarbete och en ständig dialog med våra leverantörer, däribland PepabProduktionspartner. Dialogen med Pepab har hittills fungerat jättebra, de är verkligen lyhörda för våra behov. Det handlar om att bygga upp ett förtroende för varandra, vilket vi har gjort med Pepab, säger Björn Hällstén.

Pepab växer i takt med System Edström
System Edström anlitar med jämna mellanrum Pepabs konstruktionsavdelning som bollplank, inte minst när det utvecklar nya produkter. Då händer det att Pepabs kundansvariga får ta en titt på ritningarna och utifrån System Edströms krav föreslå lämpligt materialval och tillverkningsmetod. System Edström är ett expansivt företag som växer för varje år. Deras skräddarsydda förvaringslösningar går bland annat på export till Thailand, USA och stora delar av Europa.
– Det känns bra att samarbeta med en leverantör som Pepab, som kan växa i takt med oss och utvecklas i takt med våra behov, säger Björn Hällstén.